电脑桌面
添加盘古文库-分享文档发现价值到电脑桌面
安装后可以在桌面快捷访问

精品解析:2022年湖南省常德市中考英语真题(解析版)

精品解析:2022年湖南省常德市中考英语真题(解析版)_第1页
1/18
精品解析:2022年湖南省常德市中考英语真题(解析版)_第2页
2/18
精品解析:2022年湖南省常德市中考英语真题(解析版)_第3页
3/18
【中小学教辅资源店 微信:mlxt2022】2022 年湖南省常德市中考英语试卷第 I 卷 第一部分阅读技能共 20 题;每题 2 分,满分 40 分.阅读下面的材料,从每题所给的 A、B、C 三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。You’re invited to a party at Jack and Sue’s new home!We moved into our new home in December.It’s located at 36 River Road.Come to a dinner party on January 12 and celebrate with us.Drinks and snacks will be available from 6 P.M.to 7 P.M.Dinner will begin at 7 P.M.Please let us know by January 5 whether you’ll come.We’re looking forward to seeing you!Jack and Sue HarrisTEL:02-33221100Email:jns@email.com.tw1. Who just moved? ________A. Jack’s friends.B. Jack and Sue.C. Jack’s parents.2. According to the invitation,is there a party during the day time? ________A. Yes, there is.B. No, there isn’t.C. Not mentioned.3. When should the guests reply to the invitation? ________A. In December.B. On January 12.C. By January 5.4. Where can we most probably see the invitation? ________A. In the text book.B. In Wechat messages.C. In a diary book.【答案】1. B 2. B 3. C 4. B【解析】【导语】本文是一个邀请人们去 Jack 和 Sue 的新家邀请函。【中小学教辅资源店 微信:mlxt2022】【1 题详解】细节理解题。根据“You’re invited to a party at Jack and Sue’s new home!”及“We moved into our new home in December”可知,Jack 和 Sue 搬新家了,故选 B。【2 题详解】细节理解题。根据“Dinner will begin at 7 P.M.”可知,晚宴是从晚上 7 点开始,白天没有聚会,故选 B。【3 题详解】细节理解题。根据“Please let us know by January 5 whether you’ll come”可知,在 1 月 5 日前回复是否前往,故选 C。【4 题详解】推理判断题。本文是一个邀请人们去 Jack 和 Sue 的新家邀请函,最有可能出现在微信这类聊天工具中,故选 B。I have loved dancing ever since I can remember. It was a part of my life when I was growing up and it is still important to me now. △ What can be better than dancing to your favorite songs? I love going to clubs and discos. I can dance all night long. I never get tired of it. When I was small, I used to go to school discos. I’d also dance at the parties my parents, friends and neighbors had. I don’t think I’ll ever stop dancing. I also love looking at dancing. Ballet is beautiful. Dances from all over the world are beautiful. I think the life of a professional dancer must be a good one. One thing that always amazes me is how much children love dancing. I think dancing must be in their blood.5. Which can best replace “ △ ” in the passage? ________A. It has to be the best way to exercise.B. What fun it is to sing my favorite song!C. Dancing is as good as singing when exercise.6. What may be “discos”? ________A. A music hall.B. A dance hall.C. A sports hall.7. What does the writer think of ballet? ________A. Relaxing.B. Terrible.C. Beautiful.8. In the writer’s opinion, do children love dancing? ________A. Yes, they do.B. No, they don’t.C. Not mentioned.【中小学教辅资源店 微信:mlxt...

1、盘古文库是"C2C"交易模式,即卖家上传的文档直接由买家下载,本站只是中间服务平台,本站所有文档下载的收益归上传人(卖家)所有,作为网络服务商,若您的权利被侵害请及时联系右侧客服。

2、本站默认下载后的格式为 docx,pptx ,xlsx,pdf,zippsd等源文件。office等工具即可编辑!源码类文件除外。

3、如您看到网页展示的内容中含有'"133KU.COM"等水印,是因预览和防盗链技术需要对页面进行转换和压缩成图片所生成,文档下载后不会有该内容标识.

4、本站所有内容均由合作方上传,本站不对文档的完整性、权威性及其观点立场正确性做任何保证或承诺,文档内容仅供研究参考,付费前请自行鉴别。如您付费,意味着您自己接受本站规则且自行承担风险,本站不退款、不进行额外附加服务。

在点击下载本文档时,弹出的对话框中,选择“使用浏览器下载”不支持下载工具多线程下载!

部分浏览图可能存在变形的情况,下载后为高清文件,可直接编辑。

精品解析:2022年湖南省常德市中考英语真题(解析版)

开心麻花+ 关注
机构认证
内容提供者

该用户很懒,什么也没介绍

确认删除?
回到顶部