【中小学教辅资源店 微信:mlxt2022】2022 年湖南省常德市中考英语试卷第 I 卷 第一部分阅读技能共 20 题;每题 2 分,满分 40 分.阅读下面的材料,从每题所给的 A、B、C 三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。You’re invited to a party at Jack and Sue’s new home!We moved into our new home in December.It’s located at 36 River Road.Come to a dinner party on January 12 and celebrate with us.Drinks and snacks will be available from 6 P.M.to 7 P.M.Dinner will begin at 7 P.M.Please let us know by January 5 whether you’ll come.We’re looking forward to seeing you!Jack and Sue HarrisTEL:02-33221100Email:jns@email.com.tw1. Who just moved? ________A. Jack’s friends.B. Jack and Sue.C. Jack’s parents.2. According to the invitation,is there a party during the day time? ________A. Yes, there is.B. No, there isn’t.C. Not mentioned.3. When should the guests reply to the invitation? ________A. In December.B. On January 12.C. By January 5.4. Where can we most probably see the invitation? ________A. In the text book.B. In Wechat messages.C. In a diary book.【答案】1. B 2. B 3. C 4. B【解析】【导语】本文是一个邀请人们去 Jack 和 Sue 的新家邀请函。【中小学教辅资源店 微信:mlxt2022】【1 题详解】细节理解题。根据“You’re invited to a party at Jack and Sue’s new home!”及“We moved into our new home in December”可知,Jack 和 Sue 搬新家了,故选 B。【2 题详解】细节理解题。根据“Dinner will begin at 7 P.M.”可知,晚宴是从晚上 7 点开始,白天没有聚会,故选 B。【3 题详解】细节理解题。根据“Please let us know by January 5 whether you’ll come”可知,在 1 月 5 日前回复是否前往,故选 C。【4 题详解】推理判断题。本文是一个邀请人们去 Jack 和 Sue 的新家邀请函,最有可能出现在微信这类聊天工具中,故选 B。I have loved dancing ever since I can remember. It was a part of my life when I was growing up and it is still important to me now. △ What can be better than dancing to your favorite songs? I love going to clubs and discos. I can dance all night long. I never get tired of it. When I was small, I used to go to school discos. I’d also dance at the parties my parents, friends and neighbors had. I don’t think I’ll ever stop dancing. I also love looking at dancing. Ballet is beautiful. Dances from all over the world are beautiful. I think the life of a professional dancer must be a good one. One thing that always amazes me is how much children love dancing. I think dancing must be in their blood.5. Which can best replace “ △ ” in the passage? ________A. It has to be the best way to exercise.B. What fun it is to sing my favorite song!C. Dancing is as good as singing when exercise.6. What may be “discos”? ________A. A music hall.B. A dance hall.C. A sports hall.7. What does the writer think of ballet? ________A. Relaxing.B. Terrible.C. Beautiful.8. In the writer’s opinion, do children love dancing? ________A. Yes, they do.B. No, they don’t.C. Not mentioned.【中小学教辅资源店 微信:mlxt...